Ден 7, Делта на река Рона, Арл 04.07.2015 г.

Ден седми - преполовихме пътешествието, но оставаха още много предвидени приключения по маршрута. В днешния ден ни предстоеше обиколка по делтата на река Rhone. Поради отново обърканата информация на френски в нета, Петя беше решила да отидем първо до Arles, където да намерим туристическия център и да ни ориентират. В нета излизаха много маршрути, част от тях велосипедни, други за автомобил и трети за пеша. Маршрутите са с различна дължина от 5 - 10 км. до 30 км. и нагоре. Човек може цял ден да си откара в тази делта ако има време и желание. Ние както обикновено не разполагахме с толкова време, иначе желание не ни липсваше. Аз още от България бях за маршрут с колела, докато Петя беше малко скептично настроена. В крайна сметка щяхме да го решим на място. Тъй като маршрутите са по черни пътища, и Боби не би издържал дълго време да върти сам педалите, си мислех да вземем колело под наем с детско столче отзад и да го возя. Имаше един основен проблем обаче и той беше липсата на поне едно облаче и страхотната жега. За целта решихме, че разходката по делтата трябва да се състои колкото се може по-рано сутринта. Рано, рано колко да е рано като трябваше да ходим до Arles, за да търсим туристическия център. В крайна сметка тръгнахме към 7:30 ч. от Martigues, като Arles беше много близко на 10 - 20 км., а от там делтата право надолу към морето на около 40 км.
Arles е град в Прованс, Южна Франция. Разположен е на река Rhone, която в близост до града се разделя и образува делтата Camargue.
В Arles могат да се видят някои римски руини, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. Това са римския театър, амфитеатъра, римския некрополис и обелиска. Това са само част от забележителностите в града.
В селището има най-много съхранени паметници от римската епоха (след Рим, разбира се). Но факт е, че 20 века по-късно два от тях още функционират по предназначение – амфитеатърът и днес побира около 12 хил. зрители, а разположеният недалеч античен театър и до ден днешен е лятна сцена за фолклорни веселия и церемонии.
В него се организират много интересни събития, като например борбите с бикове и надбягванията с колесници на римската арена, наречена Ле-з-Арен.
Градът се свързва и с Ван Гог. Ван Гог се мести в Арл на 21 февруари 1888 г., където създава над 300 картини и рисунки. Много от най-известните му произведения са завършени в Арл, включително „Нощното кафе”, „Жълтата стая” и, разбира се – „Арлезианката”. В Арл здравето на твореца се влошава и той си отрязва ухото.
По-късно ще ви разведа из Arles по-подробно, но сега е време бързо да намерим туристическия център, преди да е напекло. С много зор паркирахме на един ъгъл на паркинг. Оказа се, че е съботен пазарен ден и улиците бяха затворени и пълни със сергии.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo2.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo3.jpg

Започна се едно лутане. Според адреса туристическият център се намираше точно на тази улица, на която е и пазара. Да, ама от сергиите можеш ли да видиш отстрани какво има. Лутане насам, лутане натам, питам в едно заведение, сочат ми някаква посока. Питам в друго, казват ей го ей там :). В крайна сметка някак си минавайки между сергиите го открихме. Хората, както обикновено са любезни и говорят английски. Обяснихме им каква ни е идеята и че искаме да се разходим по делтата. Също, че сме с две деца, от които едното по-малко и ни трябва подходящ маршрут. Изборът е доста голям - около 10 - 15 маршрута има и така гледайки го на картата е много трудно да се ориентираш кой да хванеш. Човека ни препоръча два маршрута и каза, че ако искаме колела можем там на място да си наемем. Това също не ни беше много ясно и беше добре, че го изяснихме. Нямаше време за губене и се запътихме към колата. Arles щяхме да го разглеждаме по-късно през деня. По някакво чудо не ни беше издрана колата, въпреки паркирането на един край на паркинга с уж разчертано парко място, ама не знам за какво беше, сигурно за смартче :). Във Франция избягвам да спирам където ми падне, защото глобите са солени, гледам да съм на разчертаното винаги.
Пътят към делтата беше много приятен, минаваше през гори и полета и неусетно стигнахме до Saintes-Maries-de-la-Mer. Намерихме на късмет едно парко място точно на крайбрежната улица, чист късмет. Едни с кемпър ги гледахме после се мотаеха напред-назад поне едно 30 мин. и няма място. Това ни спести отново сериозна сума пари за платен паркинг. В Saintes-Maries-de-la-Mer имаше отново туристически център и се запътихме към него да питаме за колела под наем. Казаха ни, че по главната улица има на няколко места, където дават. Запътихме се и спряхме на първото място. Имаше опция да се вземат за цял ден или за четири часа, питах какво ще стане ако ги върнем на петия час, казаха, че няма проблеми ще пресметнат парите и няма да ни взимат за цял ден. Наема хич не беше малък 39 евро за четири часа за всичките. Попитах ги да ми дадат едно колело, което е със седалка отзад, за да возя Боби, обаче ми казаха, че не е удачно защото е много голям, пък седалката е предвидена за по-ниски деца и ни предложиха колело с ремарке. В момента, в който го видях им казах „Вземаме го“ без да се замисля. Ремаркето представляваше детско колело с 16 цолова гума отзад, седалка и кормило, което не се върти, но верига и педали като на нормално колело. Предната част обаче е закрепена за колчето на седалката на моето колело вместо предна гума. На Ади и дадоха обикновено колело, а на Петя подобно, но с кошница отзад, което ни улесни в пренасянето на раницата, която си беше тежка с вода и сандвичи. Оставих си личната карта в залог и взехме колелата. Искахме да направим два маршрута, единият започваше на 5 км. от селото, а другият беше покрай морето. Хванахме първо по-далечния, който беше извън селото. Като обща дължина беше 30 км. и решихме да въртим по него първо защото е по-дълъг. Предстоеше ни да наблюдаваме множество птици, основно розово фламинго. Това ми напомни за едно старо наше пътуване през 2008 г. по делтата на р. Дунав, където имаше отново изобилие от животински видове и страшно много пеликани, пътепис за което можете да намерите тук: http://www.tonyco.net/patepis/Romania_21_06_2008.html

Camargue е обширна област с блатисти земи, образувана под влияние на делтата на реките Голяма и Малка Rhone преди вливането им в Средиземно море. В тази защитена територия е пълно с диви животни и красиви гледки. Предполага се, че наименованието произлиза от името на римския генерал Гай Марий, собственик на големи владения в този край.
Тревните площи и лагуните (етан) са дом на известните черни биволи, които скитат на воля и за които се грижат гардиани - френския еквивалент на каубоите, яздещи уникалните си камаргски коне, които се смятат за потомци на стара порода. Те са кафяви или черни при раждането си, но побеляват през четвъртата си година и подобно на биволите също живеят на свобода.
Тук има много диви животни: бобри, язовци, глигани и множество птици. Като цяло могат да бъдат открити 337 пернати вида, а най-известно е фламингото - символ на областта. Езерото Етан Фангасие е единственото в Европа, където фламингото се размножава, като годишният брой на гнездящите тук птици достига 13 000 двойки.

И ето ни вече в движение. Боби е видимо доволен и развълнуван.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo8.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo9.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo6.jpg

Жените ни следват неотлъчно.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo3.jpg

Ето и първа снимка на розовото фламинго, крачещо свободно из резервата.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo12.jpg

Беше интересно как ще уцелим отбивката за началото на черния път през резервата. Тук отбивка, там отбивка, някакви малки отиват в нищото и се чудя дали не сме я изпуснали, но накрая я открихме. И едно семейно вело-селфи преди началото на маршрута.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo13.jpg

Подпирането на нашето колело с Боби се оказа невъзможно на степенка и за да го подпрем използвахме някое от другите колела. Гледаме идват чат-пат коли от черния път, явно става и за кола. По едно време гледам отсреща един боклукчийски камиона кара към главния път, веднага си помислих „Ей, и тези като в България ходят да изхвърлят боклуците от камиона, където има падне из затънтени места“, иначе какво би правил боклукчийски камион в нищото. В последствие установих, че много се лъжа и просто са ходили да прибират боклука от кофи за смет разположени в нищото :). Явно все пак само в България има такава цигания и нерегламентирани сметища.
Избрахме този маршрут, тъй като в края му трябваше да има свободно живеещи черни биволи и искахме да стигнем до тях и да ги видим. Жегата беше сериозна, и слънцето печеше здраво, пък още беше сутринта.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue2.jpg

Попътно, огромно езеро с розово фламинго.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo15.jpg

Спирахме от време на време за кратки почивки.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue6.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue5.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue4.jpg

Бяхме заобиколени от безброй езера.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue7.jpg

Пълна дивотия.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue8.jpg

Жените взеха преднина.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue10.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/camargue9.jpg

При една от почивките реших да погледна в канала до пътя какво има, и бобър плуващ между тръстиките. За съжаление докато мина на ръчен режим да го фокусирам и замина. Остана ми само една снимка с тръстиките на фокус.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/p1120107.jpg

Стигнахме до полето, където бяха маркирани биволите. По-скоро бяха бикове за корида.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo16.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo17.jpg

Бяхме се установили под една от много малкото сенки, за да хапнем по сандвич и да пием вода и сок. Нямаше да продължаваме по-натам, тъй като оставаха около 500 м. от маршрута, а нямаше какво друго да се види в тази посока.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo19.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo20.jpg

След кратката почивка поехме на обратно, първо сме ние с Боби в тандем.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo21.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo24.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo25.jpg

По-късно във видеото ще ви покажа точно как ставаше придвижването по делтата, а сега по обратния път отново грацията.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo28.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo30.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo32.jpg

С Боби дръпнахме доста по-напред от жените, но се наложи да ги изчакаме, защото Боби се измори. Иначе върти и той с мен и ми помага и се движим с доста добра скорост в тандем.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo36.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo38.jpg

Боби искаше да види на картата до къде сме стигнали.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo34.jpg

Придвижването с колело междуградско във Франция е много удобно, поради обособената лента за движение на колела в края на платното. В някой участъци със задръстване я ползват и скутерите и моторите.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo35.jpg

Успяхме да върнем колелата в рамките на 4 часа и не сме доплащали нищо. Не успяхме да направим маршрута покрай морето. Стана много топло и всички се измориха след 30 км. по черен и не само път. Боби трябваше да получи обещания плаж и тъй като бяхме паркирали на крайбрежната улица, лесно стигнахме до колата, за да извадим плажните принадлежности. На плажа имаше паркирани малки катамаранчета и Боби се настани върху един от тях, с пиратска тениска.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/saintesmariesdelamer.jpg

Поседяхме около 2 часа на плажа да поиграе Боби и да се поохладим във водата. Бяхме му обещали да се вози и на влакче, и решихме, че ще е готино да обиколим в района. Влакчето и то не беше без пари, 26 евро за всички.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo39.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo40.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo41.jpg

Маршрутът му беше интересен обаче. По-късно във видеото ще видите и повече.
Първа спирка - бикове за корида.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo43.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo46.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo47.jpg

И извадки от клипове на розово фламинго в полет, голяма грация ще го видите малко по-късно във видеото.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo49.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo50.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo51.jpg

На обратно минахме по уличките на Saintes-Maries-de-la-Mer.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/saintesmariesdelamer2.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/saintesmariesdelamer3.jpg

Коне за езда на водопой. Между другото в този район имаше доста конни бази и определено има къде да се разхождаш с кон.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo52.jpg

Влакчето ни вкара в нещо като вилна зона, тясна уличка и различни частни къщи отстрани.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/saintesmariesdelamer4.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo54.jpg

На едно място спря до един обор с много коне, които познаваха влакчето и знаеха, че ще има манджа. Шофьорът мина и раздаде на пътниците моркови, с които да храним конете. Беше много забавно.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo56.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo57.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo58.jpg

Боби го беше страх и кака му му помагаше.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo60.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/photo62.jpg

Повече в движение можете да гледате директно във FullHD 1080p формат ако сте с WEB Browser IE 9+, Chrome 5+ или Safari 3+:

С обиколката приключихме с делтата и се отправихме към Arles. Пазарът беше свършил и булевардите бяха отворени, имаше място да се паркира колата безплатно и спокойно. Хванахме по малките улички.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo4.jpg

До арената в Arles.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo5.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo7.jpg

Един от входовете.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo8.jpg

И уличките около арената.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo10.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo6.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo9.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo11.jpg

Взехме си по едно сокче от тези замръзналите, Боби искаше да опита, но не му хареса много.
И хоп едно ретро рено.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo13.jpg

И тук, както на всякъде из Франция, е пълно с малки тесни улички и тротоарите липсват.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo14.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo15.jpg

Стигнахме до Place de la Republique, където имаше сватба.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/placedelarepublique.jpg

Обелискът е римски обелиск от ІV в. и се издига на Площада на Републиката в Арл. Част е от културното наследство на ЮНЕСКО.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/obelisquedarlesplacedelarepublique.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/obelisquedarlesplacedelarepublique2.jpg

Църква Paroisse Saint Trophime.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/paroissesainttrophime.jpg

Улицата с чадърите, която ви показах сутринта, но от друг ъгъл.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo16.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo17.jpg

И улички отново, където минават коли редовно.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo18.jpg

Лятната градина в Arles (Jardin d'ete).

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/jardindete.jpg

Паметник на Ван Гог.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/jardindete2.jpg

След тази градина се запътихме към колата. Наблизо, извън Arles се намираше дървен подвижен мост, който искахме да видим. Имаше го като POI на GPS-а даже.
Pont Van-Gogh е подвижен мост в Арл, който е възпроизведен в няколко картини на Ван Гог през 1888 г. Като един от единайсетте подвижна моста построени от холандски инженери над канала свързващ Arles с Port-de-Bouc, той вероятно е напомнял на художника за родината му.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/pontvangogh.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/pontvangogh2.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/pontvangogh3.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/pontvangogh7.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/pontvangogh6.jpg

Ето го и канала.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/portdebouc2.jpg

В близост до известния мост има изграден нормален мост, и една Dacia Lodgy караше ремарке с интересна дървена лодка.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/photo19.jpg

Семейното селфи пред моста.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/pontvangogh11.jpg

Около моста се моташе самотна японка, щракаше от тук, от там снимки -типична японска туристка. Но чудното беше как е стигнала до там, нямаше друга кола наоколо освен нашата, а мостът си е извън населеното място и то не на пеша разстояние.
Този изпълнен с приключения ден не можеше да свърши просто така с един мост :). Качихме се на колата и се отправихме към Martigues. Спретнахме набързо вечеря, по едно душче и тъй като ни беше последния ден тук, трябваше да излезем на вечерна разходка из прекрасния Martigues.

В далечината подвижният мост, който свързва единия край на града с другия. Ако го няма него – край, няма минаване.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo17.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo19.jpg

Разхождаме се и след мъртвилото предишните вечери се чудим колко много народ има по улиците. Но е събота вечер и решаваме, че просто всички са излезли.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo18.jpg

Изглед и към моста на магистралата.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo21.jpg

И съседния бряг на канала.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo24.jpg

Ето и поглед от вдигащия се мост към моста на магистралата.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo26.jpg

Навалицата става все по-голяма и попадаме на лунапарк.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo29.jpg

И втори мост след първия.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo31.jpg

Боби си хареса новото Рено Туинго, което и на Петя и се стори много симпатично и както любимата и кола Фиат 500, та почна да се замисля за това тунинговано туинго :).

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo32.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo34.jpg

Отидохме до фонтаните на островчето, които се виждаха от нашия блок. И късмет - приближавайки стана 22:00 ч. и те спряха да работят. Затова семейно селфи в края на фонтаните.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo35.jpg

Църква от към нашия бряг.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo36.jpg

Големият отварящ се мост.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo40.jpg

Връщайки се към моста забелязваме, че буквално целият град се е събрал на и около моста. Стоят и чакат. Поогледахме се и ние какво ли става и започна заря. Толкова продължителни и разнообразни фойерверки не бяхме гледали до момента. Над 30 минути придружени с музика. Оказа се че нея вечер има Венецианска вечер. Това обясняваше събирането на целия град около езерото.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo41.jpg

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo42.jpg

Сърце.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo43.jpg

Езерото през нощта.

http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/photo44.jpg

Martigues ми хареса страшно, най- доброто място на което сме отсядали до момента, много романтично и приятно, въпреки че се намира в сравнително индустриална част и в близост до рафинериите. Препоръчвам го на всеки, дори и ако искате просто да е място за почивка и да обикаляте из околните плажове.

Кадри от зарята в рамките на минута можете да гледате директно във FullHD 1080p формат ако сте с WEB Browser IE 9+, Chrome 5+ или Safari 3+:

Всички снимки от Martigues тук: http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Martigues/

Всички снимки от делтата тук: http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Rhone_River_delta_Camargue/

Всички снимки от Arles тук: http://www.tonyco.net/pictures/Family_trip_2015/Arles/

Към Ден 8