Камарг (Camargue) е обширна област с блатисти земи, образувана под влияние на делтата на реките Голяма и Малка Рона преди вливането им в Средиземно море. В тази защитена територия е пълно с диви животни и красиви гледки. Предполага се, че наименованието произлиза от името на римския генерал Гай Марий, собственик на големи владения в този край.

Тревните площи и лагуните (етан) са дом на известните черни биволи, които скитат на воля и за които се грижат гардиани - френския еквивалент на каубоите, яздещи уникалните си камаргски коне, които се смятат за потомци на стара порода. Те са кафяви или черни при раждането си, но побеляват през четвъртата си година и подобно на биволите също живеят на свобода.

Тук има много диви животни: бобри, язовци, глигани и множество птици. Като цяло могат да бъдат открити 337 пернати вида, а най- известно е фламингото - символ на областта. Езерото Етан Фангасие е единственото в Европа, където фламингото се размножава, като годишният брой на гнездящите тук птици достига 13 000 двойки.

Ние взехме колелета под наем в Сен Мари дьо ла Мер (Saintes-Maries-de-la-Mer), с които направихме една обиколка из част от парка, наслаждавайки се на природата и птиците. После имахме и обиколка с туристическото влакче.

photo_small.jpg photo2_small.jpg photo3_small.jpg photo4_small.jpg photo5_small.jpg photo6_small.jpg
photo7_small.jpg photo8_small.jpg photo9_small.jpg photo10_small.jpg photo11_small.jpg photo12_small.jpg
photo13_small.jpg camargue_small.jpg camargue2_small.jpg photo14_small.jpg photo15_small.jpg camargue3_small.jpg
camargue4_small.jpg camargue5_small.jpg camargue6_small.jpg camargue7_small.jpg camargue8_small.jpg camargue9_small.jpg
camargue10_small.jpg p1120107_small.jpg p1120108_small.jpg photo16_small.jpg photo17_small.jpg photo18_small.jpg
camargue11_small.jpg photo19_small.jpg photo20_small.jpg photo21_small.jpg photo22_small.jpg photo23_small.jpg
Page:[1] [2] [3]

Photo album created with Web Album Generator