Камарг (Camargue) е обширна област с блатисти земи, образувана под влияние на делтата на реките Голяма и Малка Рона преди вливането им в Средиземно море. В тази защитена територия е пълно с диви животни и красиви гледки. Предполага се, че наименованието произлиза от името на римския генерал Гай Марий, собственик на големи владения в този край.

Тревните площи и лагуните (етан) са дом на известните черни биволи, които скитат на воля и за които се грижат гардиани - френския еквивалент на каубоите, яздещи уникалните си камаргски коне, които се смятат за потомци на стара порода. Те са кафяви или черни при раждането си, но побеляват през четвъртата си година и подобно на биволите също живеят на свобода.

Тук има много диви животни: бобри, язовци, глигани и множество птици. Като цяло могат да бъдат открити 337 пернати вида, а най- известно е фламингото - символ на областта. Езерото Етан Фангасие е единственото в Европа, където фламингото се размножава, като годишният брой на гнездящите тук птици достига 13 000 двойки.

Ние взехме колелета под наем в Сен Мари дьо ла Мер (Saintes-Maries-de-la-Mer), с които направихме една обиколка из част от парка, наслаждавайки се на природата и птиците. После имахме и обиколка с туристическото влакче.

photo56_small.jpg photo57_small.jpg photo58_small.jpg photo59_small.jpg photo60_small.jpg photo61_small.jpg
photo62_small.jpg photo63_small.jpg photo64_small.jpg
Page: [1] [2][3]

Photo album created with Web Album Generator